Sponsors

Vriendschappelijk

26-01-2015: Looptraining:
Maandagavond stond er een koude straffe noordwester wind, maar toch waren er weer acht jeugdspelers aanwezig voor de looptraining. Lotte, Sijbrandt, Dylan, Jamey, Tim, Adriaan, Sven en Lucas met begeleiders Simone Kortekaas (moeder van Joël), en natuurlijk Tjeert en Cor. Door onze vaste chauffeur Cor Elsendoorn, die inmiddels op maandagavond zijn telefoon al aanneemt met "Taxi Direkt", en Bram Brouwer werden de atleten naar het Burgerdijkje gebracht en afgezet bij de afslag met het Waalenburger dijkje waar wij van start gingen. Het Waalenburgerdijkje werd gevolgd tot het Oude Dijkje, en vervolgens de Maaikeduinweg. Bij de familie Van den Broeck werden wij ontvangen voor de drinkpauze, waar de limonade en warme thee al voor ons klaar stond. Helaas was Vincent vanwege ziekte niet in staat om mee te lopen, maar hij stond ons al blij op te wachten. Na de drinkpauze liepen wij richting de Ruigendijk, waar wij nog werden aangemoedigd door Marlies (de moeder van Adriaan). Via de Boodtlaan en de Dorpsstraat kwamen wij weer terug in de Parnassiastraat, waar zoals gebruikelijk werd afgesloten met een cooling down. Een mooie loop met tegenwind als extra handicap. De lopers gaan conditioneel allemaal goed vooruit!

19-01-2015: Looptraining:
Weer door Cor Elsendoorn, onze trouwe chauffeur naar het startpunt aan de Zaandammerdijk gebracht. Het zat potdicht vanwege de mist dus de rit in de auto was al een ervaring! Gestart in de dichte mist aan de Zaandammerdijk en via de Limietweg naar de Nieuwlanderweg gelopen. Bij de familie Eelman, ouders van Lars en Sofie, de wekelijkse drinkpauze gehouden. De vuurkorf stond aan en de limonade met koekjes stonden klaar. Over het fietspad langs de Ruigendijk, de Boodtlaan teruggelopen naar de parkeerplaats aan de Parnassiastraat.

12-01-2015: Looptraining:
Door onze vast chauffeur Cor Elsendoorn naar de Dennen gebracht en gestart bij de Fonteinsnol. Over het fietspad naar de Randweg, en op de hoek bij de Ruijslaan bij de Groepsaccomodatie De Zilvermeeuw onze drinkpauze gehad. Omdat wij wat verlaat waren, was er in de recreatieruimte waar alles voor ons klaarstond, helaas niemand. De deelnemers hebben naast de gebruikelijke limonade zich heerlijk vermaakt met het voetbalspel. Vervolgens over het fietspad langs de Ruijslaan teruggelopen naar de Parnassiastraat.

05-01-2015: Looptraining:
Rustig aan gestart met een kortere route dan gebruikelijk. Omdat een paar lopers verlaat waren ook erg laat gestart. Vanuit de Parnassiastraat langs de Ruijslaan en de Nikadel naar de Dorpsstraat gelopen. Bij de bord De Koog sprintoefeningen gedaan, en vervolgens bij Restaurant De Kroontjes een beker limonade gedronken. Daarna over het onverharde pad naar de Mienterglop gelopen in westelijke richting en over het fietspad van het Stappenland naar de Nikadel en door de Dorpsstraat terug naar de Parnassiastraat. Goed merkbaar dat de lopers de winterstop achter de rug hadden!

01-12-2014:
Looptraining:
En weer was er een grote groep aanwezig. Vincent, Sven, Adriaan, Tim, Lotte, Jamey van het E-team en Quinty, Sijbrandt, Lucas en Sanne van het F-team stonden om 18:30 uur alweer klaar. Onder begeleiding van Cor en Tjeert hadden de voetballers weer een behoorlijke loop voor de boeg. Het was koud met 1 graad boven nul, gelukkig weinig wind, en de stemmig was weer perfect. De lopers zijn bijna allemaal voorzien van veiligheidslampjes om hun armen, hoofdlampjes en fluoriserende hesjes, zodat ze allemaal goed zichtbaar zijn.Wij liepern via de Postkantoorsteeg naar de Brink, rechtsaf de Dorpsstraat in richting de Pontweg. Via het fietspad langs de Pontweg tot de Pelikaanweg gelopen, de weg overgestoken, en langs de andere kant van de weg terug richting De Koog. Bij Carien en Jan List stond de limonade al klaar, en werden zelfs binnen ontvangen. Het schitterend verbouwde huis van Jan en Carien bewonderd, waarna wij via het fietspad langs de Pontweg weer richting De Koog zijn gelopen. Vervolgens langs de Schumakersweg, de Bosrandweg en de Kamerstraat naar de Brink gegaan, waar in tweetallen sprintjes zijn getrokken richting de Lubertischool. Daarna uitgelopen naar de Parnassiastraat, en afgesloten met rek- en strekoefeningen als cooling-down. Waren de lopers voorheen kapot tijdens de tweede helft van de training, nu hoor je hele gesprekken onderweg. Dat is een heel goed teken. Er is weer ca. vijf kilometer afgelegd in intervallen van vier minuten, en het gaat ze steeds makkelijker af. Volgende week gaan wij weer een nieuw route afleggen.
24-11-2014: Looptraining:
Vanuit de Parnassiastraat door de passage in de Dorpsstraat naar het Stappenland gelopen. Daar sprintoefeningen gedaan, en vervolgens doorgelopen naar de Boodtlaan. Rechtsaf via het voetpad langs de Boodtlaan naar het fietspad langs de Ruigendijk gelopen waar wij de drinkpauze bij familie Smallenbroek hadden gepland. Limonade en partjes mandarijn stonden voor ons klaar, en zijn heerlijk in de tuin op adem gekomen. Tijdens deze pauze instructie gegeven over de manier van ademhalen tijdens het lopen. Na de pauze langs de Ruigendijk, Boodtlaan en Dorpsstraat weer teruggelopen naar de Parnassiastraat.
17-11-2014: Looptraining:
Weer gestart vanuit de Parnassiastraat, via de Ruijslaan rechtsaf het fietspad het bos in. Doorgelopen naar Camping Kogerstrand, en linksaf door de camping naar paar 18,5 gelopen. Terug over het lage gedeelte van de camping tot aan paal 21, maar helaas kwam Sijbrand lelijk ten val. De camping was ook aardedonker, en vanwege de verkeersdrempels was het geen pretje om daar in het donker te lopen. Op de parkeerplaats bij paal 21 stond Karin, en waren twee parcours uitgezet waar de groep in tweeën werd gedeeld. Op snelheid in estafette het parcours gelopen, waarna de loop werd voortgezet. Vanwege de val van Sijbrandt lukte het ons niet om de geplande drinkpauze bij familie Smallenbroek aan de Ruigendijk te gaan doen, en daarom via de Boodtlaan, Dorpsstraat naar de Parnassiastraat teruggelopen. Uiteindelijk ruim vijf kilometer gelopen in ruim een uur tijd.
10-11-2014: Looptraining:

Weer met elf jeugdleden een stratenloop gedaan.  Vanaf de parkeerplaats aan de Parnassiastraat naar de Ruijslaan. Vervolgens naar de Pelikaanweg en via het fietspad achter Hotel de Pelikaan over het fietspad langs de Bosrandweg naar Hotel Tatenhove, waar wij een drinkpauze hielden. Vervolgens langs de Bosrandweg, Kamerstraat en de Dorpsstraat terug naar de Parnassiastraat. Intervallen van drie minuten gelopen, en in een uur ruim drie kilometer afgelegd!
03-11-2014: Looptraining:
Ondanks de barre weersomstandigheden, waren er toch weer vijf voetballers aanwezig bij de looptraining. Met Tim, Adriaan, Sven, Lucas en Quinty is, onder begeleiding van Tjeert en Cor, een stratenloop door De Koog afgelegd. De loop-intervallen zijn inmiddels uitgebreid naar drie minuten, wat tot gevolg heeft dat de gelopen afstand weer verder uitgebreid is. Vanwege het barre weer zijn er dit keer geen onderbrekingen geweest met balspellen. Wel zijn wij halverwege de training bij Jaap Eelman van Chaletpark Bregkoog ontvangen en getrakteerd op frisdrank en wat snoep. Jaap nodigde ons uit om in het voorjaar, op het binnenkort aan te leggen panna-veldje op zijn camping, te komen trainen. Deze uitnodiging nemen wij natuurlijk graag aan. Alle deelnemers gaan conditioneel behoorlijk vooruit. Ondanks het weer was het een gezellige, maar inspannende training. Volgende week lopen wij weer een nieuwe ronde.
27-10-2014: Looptraining:

Sinds enige weken is er een extra trainingsavond voor de E en F-pupillen. Op maandagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur wordt een looptraining gehouden om de conditie van de spelers te vergroten. De training begint met een 'warming-up' waarna intervaltraining wordt verricht. Dit houdt in dat er perioden van enkele minuten op tempo wordt gelopen, waarna een korte periode van rust volgt om het lichaam te laten herstellen. Iedereen kan zijn eigen tempo lopen, want na een gelopen interval gaan de deelnemers zich weer hergroeperen om vervolgens gezamenlijk weer aan de volgende interval te beginnen. De actieve perioden worden uitgebreid, en inmiddels is de looptijd uitgebreid van één naar drie minuten per interval. De training wordt afgesloten met een 'cooling down'.Ook ouders zijn van harte welkom om mee te doen aan de training.

De training bestaat wekelijks uit een andere route door het bos, duin en door het dorp. Tussendoor worden nog sprinttrainingen en balspellen gedaan. Maandag zijn wij op het sportveldje in de Parnassiastraat geweest voor een estafette-spel, en halverwege de training waren wij op bezoek bij Hotel Kogerstaete  (familie Grobben, ouders van Sven en shirtsponsor van de E-pupillen), waar wij werden getrakteerd op een glas limonade zodat de deelnemers tijdens de training geen flesjes water hoeven mee te nemen. Op het Stappenland zijn er in tweetallen sprintjes getrokken. 
(De foto's welke bij dit artikel zijn gepubliceerd zijn door Mariska de Wild, moeder Sanne en Nick, gemaakt, waarvoor dank.)  30-08-2014: Pupillentoernooi SVOC op het veld te De Cocksdorp:
Het F-team van S.V. de Koog is uitgenodigd voor het Pupillentoernooi in De Cocksdorp. Er wordt gespeeld van 9:00 uur tot 12:00 uur. De verenigingen SVO en SVC werken tijdens het voetbalseizoen 2014/2015 samen op het gebied van jeugdvoetbal. De teams komen uit onder de naam SVOC.
Tijdens het toernooi wordt ook voor de Chris Stolk Penalty Bokaal gestreden.

Er staan geen wedstrijden op de planning
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!